Tuesday, January 1, 2013

Happy New Year ! 2013!

Assalamualaikum dear readers. 
I've been so lazy to update my precious blog. Seriously, LAZZYYY is just my unavoidable disease. In Malay we say, 'Penyakit M' (Malas) Kfine so what kan. So now gonna write about few things that happened throughout 2012. Not all of them. Highlights je okay. Hmm first, my class is 4 Amal. Unfortunately, I'm the vice class monitor. LOL. :P Not a big deal punn.. Sitting besides my two bff, Dalilah & Aida. At the center, back. Maleh nak kecek omputih dah. Tak apa New Year ni kita speaking Malay lah pulak kan. Time awal-awal tahun tu ada Pertandingan Teater BM Peringkat Daerah. I entered that competition. As usual lah, buat kerja backstage je kan. We won alhamdulillah. Tapi time peringkat negeri tak join sebab busy EAK. EAK stands for Eksplorasi Alam Kerjaya.We choosed Engineering in Aerospace. This is my most fav event throughout the year. I've spent so much time entering this competition. Skipped classes. Like seriously a lot. Tak apaaa, 2013 mulakan azam baru taknak dah skip kelas. Semua kena fokus nak SPM okay. Jangan nakal-nakal :P. Pertandingan tu peringakat zon tengah buat kat SSP, kebangsaan dekat SDAR. Alhamdulillah Johan masa kat zon tengah. Tu yang pergi dengan Sains Selangor peringkat kebangsaan. Naik bas semashur amik peserta kursus kerjaya yang lain. Dekat SDAR jumpa ramai orang. Banyak dapat ilmu baru. Dengar ceramah semua. Act moment paling best, before nak pertandingan tu. Hari pertandingan tu, org tak tidur langsung. Merempat kat bilik kaunseling dengan Farid Haziq sekali. Mak Aida yang baik hati hantar nasi dengan tom yam . & bubur durian + roti. So kitorang bantai beramai ramai. Ada Hari sekali. Bestnyaaa, I really miss that moment. Time tu pukul 3 pagi kot. Lepastu rehearse presentation kat bilik Mesyuarat tengah malam. Siap bergaduh apa semua. Hari  & Aida Syahidah. Asyik nak bergaduh je kan. && sepanjang melawat tempat2 mcm Airod, UPM tu pun best. Banyak pengalaman baru. Time cari maklumat pasal Folio, hmm sangat membantu. Tahu immediately pasal IPTA IPTS SCHOLAR ni semua. 

Next pasal event2 yang ada kat sekolah tu. Hari Kesyukuran PMR, Karnival SEMASHUR,  & banyak lagi. Most of the time kena buat video. Most fav video time Hari Kesyukuran PMR & Merdeka. We made Bday Video for Niall Horan too. Tapi malu lah kan nak upload. Then ada banyak aktiviti kiosk. Under PKNS. Best, banyak kali pergi De' Palma. Siap menjual lagi tu kat PKNS. Masa tu best jugak, dengan cg Zanariah. Ktorg jual banyak kot benda. Ada sorang nenek ni asyik usha je tupperware. Dia beli banyak pulak tu. Thankss unknown granny :3. I didn't remember much, but paling best akhir tahun f4. sebab Dalilah masuk Razi 1 and banyak kawan2 datang singgah kat katil. We even watched movies together. Bising betul. Jerit2 semuaaa.. Then ada reunion ceh bukan lah reunion sgt pun. Mcm potluck lah, at my house. Ada ramai yng datang. I'm just so happy w that. Before that, pergi edu fair dekat Mid, tu pun best jugak, pergi dengan Aida Faten Iman & Iqbal. 

Lepas habis EAK, kena buat majalah pulak. Redaksi lah katakan.. Haha, sometimes they didn't pay their attention to me. haha tak apa lah kan. Dah siap dah pun.

Okay bye, everyone please pray for my SPM. Gonna miss lots of people xoxo Assalamualaikum (sorry post entah apa apa sebab mengantuk gila time nii. Nak pukul 4 pagi dah kott)

No comments: