Sunday, March 18, 2012

1st Sem School Holidays


Assalamualaikum kepada semua yang membaca :) Thanks sebab sudi click untuk masuk ke blog ni ye. Lamaaa sangat sangat tak update oleh sebab kekangan masa dan juga kemalasan yang melanda diri. Last post pun bulan Januari. Haha nak buat macam mana kan. Tapi takpe, sekarang dah ada mood nak update, kita update betul-betul ye. Okay cuti ni apa buat kat rumah you alls? Online? Tengok wayang? Hang out? Settle kan homework? Holiday dengan family or maybe **Study**? Harap-harap ada lah benda berfaedah yang korang buat time cuti ni ye. 
As for me, hari Jumaat tu tak balik rumah pun. Balik rumah hari Ahad pagi sebab jadi fasilitator untuk budak sekolah rendah. SK Bndr Baru Rwg. Takpe lah kan berkorban sikit. Bukan apa, kesian tengok Hari malam tu dia cam begging gila suruh stay. So dah rumah dekat kan, stay je la. (Hello, dah lah 3 hari kott ) haha. Jadi faci for group Supernatural. Bestlah jugak layan budak-budak ni kan. Cuma yang tak best tu, dorang cam bising ah sikit. Dalam dorm, dalam toilet. (Biasa lah tu kan tak pernah duduk asrama) The most critical part, time nak suruh dorang tidur. Omg susahnyaa.. -____-" Tapi I've got a whole new experience lah sebab jadi faci kan. Selalu PRS je.. Antara mereka yang sanggup korbankan cuti : Aida SR, Hilmi, Shahmeer, Feha, Nadiah, Mijah, Elly, Ikmal, Chua, and Aiman. So here are some picturess from Aida's cam.

So kem motivasi untuk budak sekolah rendah tu hari Jumaat-Ahad. Ahad tengah hari pergi KFC dengan Iqbal & Aiman & Aida. Best lah borak dengan Iqbal. Rindu je :P XD. Isnin & Selasa duduk rumah macam biasa, online and buat homework. Rabuuu (Finally it's the dayy). Pergi Kem. Inspire Camp - Dato' Dr Fadzilah Kamsah yang punya. 3 Hari 2 Malam. Kat Lenggeng, Negeri Sembilan. Abah yang daftar awal-awal. Bukan kem yang panjat gunung, tidur kat khemah tu. Ni macam teknik belajar cam tu. So takdelah tension kan. Dorm pun okay , yang pasti lagi best dari SEMASHUR la XD. aircond sejuk gilaa. Cam kat hotel :P DM dia pun lawa tapi makanan DM smashr still takleh kalah oh. Meet some new friends. Ros, Iliya, Aiman, Aina, Najwaan, Amin. Let pictures tell stories. HAHA
Banyak ilmu dah dapat. (ceh) Akan dishare kalau rajin kat sini.. haha just #PrayForIt okay. Later at night, kitorang(my siblings & I) pergi kem ni Rabu-Jumaat so malam Jumaat tu, Kak Iqa ajak pergi closing ceremony for Ummatic Week dekat IIUM. I was like, emm penat tapi teringin nak pergi. So join jer lah. Best lah jugak. Tak pernah ikut pergi Auditorium besar IIUM tu so ada peluang ni, ikut lah kan.. And again, here some pictures..
Banyak gila foreigners. Haha Okay then Sabtu & Ahad (Hari ni) tu tak pergi mana pun. Duduk rumah siapkan homework yang memang takkan siap tu. *Good News - Dah hantar powerpoint sivik. haha, copy paste je info from internet. Janji siap. Tu je kot nak update. Bubyee , selamat menempuh hari-hari persekolahan yang lama lagi nak habis ni.. 
&& Happy Birthday untuk orang yang lahir bulan March. Esp : MY DAD & Amira Nurhayati.
P/S : Quotes from Dato' Dr Fadzilah Kamsah : "Mulakanlah pagi anda dengan senyuman, InsyaAllah Allah permudahkan hari anda serta ditambah pula dengan iringan doa daripada Malaikat.. " So, pagi-pagi terus senyum ye. :)