Sunday, April 17, 2011

Updates from me

Assalamualaikum. Last week, memang busy. Tapi alhamdulillah homework tak banyak sangat. erm hari-hari kat asrama macam biasa lah. Bangun tidur, pergi sekolah, prep/bengkel, balik sekolah, solat, prep, tidur & bangun balik. As usual lah kan. Firstly,

1) Homestay.
  • Kelas kitorang menerima 6 orang pelajar homestay. Aiman,Iqmal,Amirah (Sg Choh), Maslissa (Serendah), Sumayyah + kawan die (Ampang Pecah) so bayangkan lah betapa sempit nya kelas kitorang. Kesian Aida Syahidah.
  • Everything okay je , cuma diorang tak biasa dengan kehidupan kat asrama. so tu dorang punya pasal lah kan. haha,
  • Buat card 'Long Time No See' untuk Shahrul :) My very bestfriend time sekolah rendah. Rindu oh! Kirim salam kat ur gf tu XD
2) Bengkel Geografi
  • Petang cikgu ajar teknik menjawab & malam ada exam geo paper 2010, tapi cikgu tak bagitahu pun paper mana yang keluar.
  • It is just my luck. My very good luck. HAHA. , Thank You Allah ! Thank You Thank You. Seriously haritu study sejam je.tu pun buat satu set soalan.bukan  buat sangat pun, buat, check jawapan. haha The secret here is minumlah monavie ~ hahaa. plus, I called my father before answering the paper. Berkat2. 
  • Credit to akeem, he checked my paper hahaa.. (eh jangan fikir lain, die tanda kan ikut jawapan yang cikgu bagi lah)
3) Bengkel Sejarah
  • From cikgu yang buat buku teks sejarah form 3. Nama dia erm erm.. Check lah kat bawah sekali belakang buku teks tu. xD
  • Cikgu ni banyak betul koleksi video, plus asyik asyik ulang HAWAII FIVE O.& ada video mohabattein jugakk 
  • Shah, apsal buat handout sejarah tu khusyuk gilaa, Rajin do!
  • Folio Sejarah :Baru start buat harini. Tu yang sampai pukul 3 pagi ni. Interview abah lama gila. He knew everything about surau kitorang tu. yelah S/U kan. HAHA Thanks a lot, Tn. Haji Abdul Rahman bin Ayob. <3 
4) Bengkel B.ARAB
  • OMG, just imagine kitorang ni bengkel 4 jam dengan ustazah. erm tapi malam tu best lah jugak. ustazah sporting sikit. XD
5) Friends at school
  • Selalu kat sekolah, I am close with fikri, aida, nadiah, alya, & many more. AND, Farah Arifah, congrats, you have done your level best in that public speaking competition. Seriously die tension + nervous time nak dekat pertandingan tu. Haha, we are proud of you ;)
  • I fought with one of my friends. I just want her to know that, it is not that  I don't want to be friend with her anymore. It's just that I am trying to be friend with everyone. Takde lah asyik berkepit je macam yang orang lain cakap. Of course lah bende tu memerlukan masa untuk keadaan jadi seperti biasa so I need more time okay!
6) I love my parents
  • Forever and always
7) Fanmeet UKISS. 
  • Nak pergi sangat . Please !
8) Bye esok  nak balik SEMASHUR
  • Meneruskan rutin harian yang agak sibuk semenjak menjadi calon PMR 2011.

No comments: