Wednesday, March 16, 2011

Timbang Berat Blog

Haritu ade sorang visitor ni tulis cam ni kat chatbox.


Tak marah pun + thanks bg pendapat.. But I've checked my blog's weight..


FYI, blog yang ringan ialah yang below 100KB. 
So here is it! Betapa ringannye blog ni. Tapi taktau lah knp org lain susah nak bukak. Kot2 background die yang lambat sikit.. Tapi kalau dah selalu bukak nanti ok..

Kalau korang nak check berat blog korang.. please click

31 comments:

Hazim-93 said...

HAHA... x marah eh ? Xp

Hazim-93 said...

why my blog lgi berat eh ? --'
pdhal ckit je.. HAHA

1.wayofjourney.blogspot.com/67.07 KB/ 0.23 seconds

x-pro96 said...

amboi . rajinnye cari website nk timbang blog . xD btw , blog aku 69.75KB lah . lagi berat dr blog kau . musykil ni =.=" haha ..

Fairuz bt. Mahamod said...

tahirah, akak punya blog more than 100kb lah. haha. it takes 2.31 seconds to load. hahahhh. :D sesaje nak share berat blog akak. :D

♥[tahirah]♥ said...

haha.. SHH! betullah tk mrh.grm sikit je XD.

Abg Hazim & Hilmi, Okaylah tu 60+je.. Below 100 kan..

Kak Fairuz, takpe, kite bkk blog tu laju je.. HAHA.. Lagipun, max post utk satu m/s kite satu je..

sweet6teen said...

aha..beratnye blog kami..hehe
sweet6teen-sweet6teen.blogspot.com/ 199.79 KB 0.59 seconds

Cik Yana said...

a'ah. Belog ni bukan berat gadget pun. Background die je kuar lambat. Background tak habis load pun tapi still bley baca apa yang ditulis :)

Alya Twink♥ said...

Thx . Good info ;)
Sangat sangat membantu alya .

nynah said...

ye la tahirah, background dye je. maybe size background yg bsr kot. akak nyer lg ringan. seringan tuannya :))


1 emit-etsaw.blogspot.com/ 50.86 KB 0.25 seconds 0.01 seconds

nynah said...

ye la tahirah, background kot yg brt. setting la size dye. lihat ini:

emit-etsaw.blogspot.com/ 50.86 KB 5.21 seconds 0.1 seconds

haha, ringankan? seringan tuannya:)

deqlis said...

thanks dah timbang 144.44

mcm mana nk kurangkan jadik 100??

leh kasik pendapat tak?

blog http://ellismelia.blogspot.com

tq in advance

[sutera kasih] said...

yup, maybe background kot..sbb sy view pun, background tak keluar2..yg lain okey..

btw, thanks for sharing info ni..sy nk timbang berat jgk ni hehe

~syue~ said...

blog saya berat gler! 406kb huhu

syada folow sini :)

Pupel Liyana said...

time kasih..pupel memang cari alat nimbang2 blog ni :) info yang berguna

salwaismail said...

dah check jgk. terima kasih :)
http://salwaismail.blogspot.com

salwaismail said...

blog sy ringan. 67kb je. tapi kenapa load lambat jgk? lambat gila. pelik. lagipun sy tak letak gadget banyak2 pun. sy cuma letak gadget followers, entry & profile je. plik kan? hope boleh tolong.
http://salwaismail.blogspot.com

:)

Elih Japahar said...

laju blog ni dibuka..mmg ringan :)

Syaiful Anwar said...

sangatt berat, perlu beberapa kali reload baru boleh buka

alepridz said...

huhu... blog aku berat... nak gi ringankan skit... thanks...

http://www.alepridz.com/

My Name is Mar said...

sometimes timbang berat tu bukan blh caye...
Cuba try timbg byk kali..
jawapan dia berbeza..
Try tanya reader pasal berat..
Sebab reader lebih boleh dipercayai..

Terbelog said...

tq. dah try

cx's said...

dtg timbang berat sendiri slps raya.

miSpYeja said...

hey,,rgn je blog ni..btw i clik yr chur2

uncle said...

tengah menimbang...kira ok lah tak berat mana pun hihihi

ary_lee said...

ringan je ni^^
tapi loading background yang lama kottt...
urmmm~~
ataupun sebab ary pakai broad band? ^^

Azira Ldu said...

nice.. thanks

Azriff91 said...

si dia tu kot yang line internet slow.hahaha

Cik Siti said...

sy ok gak, cer BW..hehhehe...

the tempo of life said...

tq share :D btw, takde la berat sangat pun hehe

Faizal Mohamad Twon Tawi said...

terima kasih perkongsian ini

Restoran Nur Azzaraah said...

Tq share!
Singgah la blog sy

restorannurazzaraah.blogspot.com