Thursday, December 23, 2010

Followers or Commenters?


Which one do you prefer? 


FOLLOWERS or COMMENTERS


Soalan ini ditujukan kepada semua blogger. Teringin nak tahu, korang akan lebih rase suke bile ade orang follow blog korang ker, comment blog korang? 
My Answer :
Actually both lah kite suke right? Tapi bagi saye lah kan, feedback yang korang bagi lebih bermakna. (Cehh), Tapi for followers pulak, memang lah kite rase happy + bangga bile follower kite ramai kan.. Setiap hari kalau follower saye bertambah pun rase happy. Ye la sape la yang sudi lawat blog ni kann.. Tapi kalau ramai follower pun kalau dorang tak baca post2 kite ni, rugi jer lah kan.. Buat penat taip.. HAHA.. Dalam satu2 blog tu, takkan takde satu pun entry yang korang minat nak baca kot? 


*I choosed commenters, Thanks a lot to sape yang pernah comment entry kat blog ni. 
-Jgn salah faham, saye juga sangat menghargai followers saye. Terima Kasih :)


P/S : Tapi yang paling paling saye hargai ialah kalau korang klik Nuffnang ads tu HEHEHE XP


Really hope that korang bagi pendapat korang.. Pilih lah ye.. 


27 comments:

Fairuz bt. Mahamod said...

betul gak. kalo follow tapi tak tulis apa-apa comment.maybe yang follower tu hanya nak tahu perkembngn trkini dari kita tapi tak berniat nak ulas. haha. maybe they just want you to know that they do read ur blog but they are not into the comments yet. :) bye~~ just my thought. :)

shah ichigo said...

kalau boleh hari2 aku nak tekan iklan NUffnang tu....:P
tapi xde mase...
I choose commenters....:)

I.Hazwani said...

Setuju. Diorang yg follow tu ada beberapa nya follow sbb nak kita follow diorang balik walhal buat menyemak je post post entah pape diorang tu dekat Google Reader kita. Last last post cerita yg entah pape satu habuk pun kita tak paham.

So saya appreciate para pengkomen lebih daripada pengikut :)

x-pro96 said...

aku komen ! gyahaha
mmg duh , stkt followers beribu-ribu tp setiap entry/post sorg dua je komen baek ta payah . sorg dua tape , ni TADE langsung org komen . lg la sengal -__-

♥ARIFA♥ said...

I choose commenters .
apa-apa pun , tetap sayangg followers saya XD

♥[tahirah]♥ said...

Yup. Kak Fairuz, Maybe diorang baca tapi tak nak comment for some other reasons tapi kalau tkde reason yang munasabah ape lah salah nye kalau dh bace tu comment sekali..

Shahh,THNKS

Hazwani, gahaha that's right. Act kat my homepage ni pun dh penuhh sangat dah.. Kawan yang memang kite nak follow n nak tahu cite dorang dah tak nampak dah sebab terlampau banyak sangat org2 yang kite follow sbb dorg dh follow kite. Bukan ape, rase bersalah kalau tak follow balik. :(
Btw, thanks 4 the thoughts guyss

♥[tahirah]♥ said...

Hilmi, wahahah kalau orang yang camtuh, dah sah dorang ni mmg rajin gila blogwalking sampai kumpul byk sgt followers.. Jealous oh mesti internet dorang laju sangat sampai boleh bkk byk2 tab utk suruh org follow blog die..

Fiqah Alias said...

fiqah prefer commenters lagilaa~ bagi fiqah..ble n3 kita ada yg komen,terasa lah jugak dihargai..haaa..at least kita tau la yg n3 kita tu ada jugak yg bacenyer..huhu..bg followers pulak..kdg2 maybe depa nk tmbah kwn jer..tapi nk jenguk bce n3 payah ckit..=) sori yer..sekadar pendapat je nie..

MimieyAzra:) said...

for sure commenter . klo followers , tak mungkin dorang suka blog kita . MYBE DORANG FOLLOW SEBAB NAK KITA FOLLOW BALEK :)

-telordibasuh- said...

telor depends la..coz tgk la entry blog tu camner...so camkat blog telor..more picture..so paham2 la hehee..rase nak comment its oke hehe

so jawapan dari soalan di atas..
both hahaa

sekamar rindu said...

salam...


singgah sambil follow blog ini.

nice blog...:))

**174

anysmayonis :) said...

emm , saye pon prefer commenter . hehe takde lah rase cam membebel sorang2 ;)

............. said...

................

Diena Dienott said...

both kut , tp i prefer comment la skit HEE

double decker said...

both..

fyna said...

klu ikutkn dua2 penting...
hehehe..
tp bg sy pown tukang komen tue paling penting coz kite taw la yg follower tue bace ape yg kite taip kn...kn..

Putry said...

prefer both lh .

tyra said...

i want both..=)be my follower n comment my blog..thanx!!!

eira hazirah said...

hee.. lbeh prefer commenters.. sbb klu xde org komen, rse mcm syok sndri je tlis blog tu.. hee.. lgpon anyone bole komen kn.. klu followers tu jz utk org yg ade blog je.. so xrmai leh follow..

*jz pndpt je.. tp klu follower rmai best jugak.. haha.. tp ttap prefer commenters.. =)

FARISZ@AZ.Com said...

Saya lagi hargai jika owner blog ni follow blog saye :) (gurauje)

Sekadar pendapat.Bilangan follower dan comment penting tetapi lagi penting bilangan pembaca entry.

Ada sebilangan blog tidak ramai follower dan tidak ramai comment di entrynya tetapi ramai yang membaca entry nya dan share entry nya kepada umum.

Kalau untuk nuffnang dan ranking kebanyakan bloger suka ramai pengunjung dan follower.

ANATI SOKI said...

anat suka dua2... both boleh buat kita tambh kawan :)
anat fllow mellow kamu

♥[tahirah]♥ said...

Thanks thanks bagi pendapat korang ye.. Ni yang sayang commenters lebih ni.. HAHA

Nad.Cydot said...

commenter. :D

Fairuz bt. Mahamod said...

baru tahu yg akak tak mnjwb soalan. hahaa...akak pilih commentors juga. ;)

kiiroi.fAleah said...

i'll go with commenters!!! hahaha~

Nzyrahun said...

OMG COMELNYE HEHEHEEHEH

Nzyrahun said...

kalau nazyrah nazyrah lebih suka commenters
Banyak daripada followers nazyrah
suka guna ayat macam gini
'I DAH FOLLOW U,U FOLLOW LAH I BAIK'

Tak berapa berkenan budak macam tu
sebab nazyrah lebih suka kalau orang baca entry kite yang dok kite memerah idea tu and orang komen,baru lah syiiioooookkk